TODY: 23/09/23 / START: 18/09/22 / END: 03/10/22

ONTDEK DE HARDHEID VAN HET WATER IN JOUW GEMEENTE?

Huishoudelijke waterverzachters

Een waterverzachter wordt geïnstalleerd bij de watertoevoer van uw huis en werkt op basis van een proces genaamd ionenuitwisseling. Het harde leidingwater stroomt door de waterverzachter, waar het in contact komt met een harsbed dat de kalkionen uit het water verwijdert. Hierdoor wordt het water verzacht en voorkomt u de vorming van kalkaanslag in uw leidingen en huishoudelijke apparaten. Waarom zou u een waterverzachter moeten overwegen? Allereerst zorgt een waterverzachter ervoor dat uw apparaten efficiënter werken en een langere levensduur hebben. Door het verwijderen van kalkaanslag vermindert u de kans op verstoppingen en slijtage, wat resulteert in minder reparaties en lagere onderhoudskosten. Daarnaast zult u merken dat uw kleding, handdoeken en beddengoed langer meegaan en zachter aanvoelen. Zacht water zorgt ook voor een gladdere en gezondere huid, omdat het geen uitdroging veroorzaakt zoals hard water dat kan doen. Bij Bayard Water Experts begrijpen we dat elke situatie uniek is. Daarom bieden we een breed scala aan waterverzachters die passen bij uw specifieke behoeften en budget. Onze deskundige team staat klaar om u te helpen bij het kiezen van de juiste waterverzachter en zorgt voor een vakkundige installatie. Kies vandaag nog voor een waterverzachter van Bayard Water Experts en geniet van de vele voordelen van zacht water. Vergeet de kopzorgen van kalkaanslag en bespaar op onderhoudskosten van uw apparaten. Neem contact met ons op en ontdek hoe een waterverzachter uw waterkwaliteit kan verbeteren en uw dagelijkse leven gemakkelijker kan maken. Investeer in een waterverzachter en geniet van zacht, kalkvrij water in uw hele huis.

bayard logo

VOORDELEN VAN DE JUISTE WATERVERZACHTER

Beter voor je toestellen

Weg met kalkaanslag. Dankzij een Bayard waterverzachter, gaan je apparaten veel langer mee.

Minder energieverbruik

Minder kalk in je toestellen leidt tot een pak minder energieverbruik.

Beter voor huid en haar

Zacht water zorgt voor soepel haar en een betere huidhygiëne.

Bespaar tot € 650

Bespaar tot maar liefst € 650 per jaar met een waterverzachter.

FAQ

Een waterverzachter werkt op basis van ionenuitwisseling en bestaat uit een harsfles, een zoutvat en een besturingsklep. Het water komt in huis binnen via de waterleiding en stroomt zo rechtstreeks naar de waterverzachter. Die waterverzachter wordt onmiddellijk na de aansluiting geplaatst. Voor de waterontharder plaatsen we vaak nog een filter die mogelijke vuilresten zoals steengruis uit het water haalt. Het leidingwater wordt door de kunstharsbolletjes van de ontharder geleid. Dit hars heeft als specifieke eigenschap dat het ionen kan uitwisselen. Zo trekken deze kunstharsbolletjes de calcium en magnesium ionen in het water aan en houden die vast. In ruil worden natriumionen afgezet. Wanneer de harsbolletjes verzadigd zijn met calcium- en magneziumionen, begint de waterontharder automatisch te regenereren. De harsfles wordt gespoeld met pekel (zout). Dat zout (natrium) nestelt zich op de harsen en spoelen zo de calcium -en magneziumionen weg. Het proces kan op die manier opnieuw beginnen.

ONZE WERKWIJZE

01

Wateranalyse op maat

We komen bij je langs voor een persoonlijke wateranalyse.

02

Installatie & montage

Onze water experts komen de toestellen bij jou thuis installeren.

03

Service & onderhoud

Wij zorgen voor het onderhoud en de opvolging van je toestellen.

ONA DRINKWATER

DRINK. WATER

Zuiver en zacht water voor iedereen. Dat is ons streefdoel. Onze experts buigen zich over je waterprobleem. In de meest voorkomende gevallen lost ontharding je waterprobleem op. Maar Bayard gaat ook verder. We begeleiden heel wat klanten met ontijzeraars, filtratie, UV-behandeling, actieve koolfilters, omgekeerde osmose en ultrafiltratie. Dankzij onze doorgedreven kennis & expertise mogen we ons al decennia tot de top van de Belgische waterbehandelingsmarkt rekenen.

Top