TODY: 09/08/22 / START: 17/05/22 / END: 05/06/22

Cookiebeleid

Dit Cookiebeleid is ontwikkeld door Bayard Europe BV (hierna: “Bayard”, “We”, “ons”) voor de website http://www.bayardwaterexperts.be (hierna in het algemeen genoemd: “Website”).

Bayard is gevestigd te Oudenaardsesteenweg 275B, 8500 Kortrijk en is ingeschreven in de KBO onder het nummer 0431.073.245.

Bayard treedt op als verwerkingsverantwoordelijke in de zin van de privacywetgeving en vanuit deze hoedanigheid willen we je informeren over de verwerking van persoonsgegevens via cookies. U kan uw vragen betreffende de verwerking van uw persoonsgegevens door of als gevolg van ons gebruik van cookies of sociale media plug-ins richten tot onze privacy verantwoordelijke op privacy@boekan.be.

Het Cookiebeleid van Bayard wordt van tijd tot tijd gewijzigd, bijvoorbeeld omwille van aanpassingen aan ons aanbod van producten/diensten, die een invloed hebben op de verwerking van persoonsgegevens. Alle wijzigingen aan dit Cookiebeleid en de meest recente versie zullen we op onze Website publiceren.

Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine tekstbestandjes die bij het bezoeken van onze Website op de harde schijf van je computer kunnen worden geplaatst en soms bewaard. Op die manier is het mogelijk de voorkeuren van de gebruiker bij het gebruik van onze Website te onthouden.

Eigenlijk werken cookies als ‘geheugensteuntjes’ voor websites. Ze kunnen gebruikersinstellingen en andere gegevens (een taalkeuze, inloggegevens, geselecteerde gemeente, …) onthouden. Verder in dit document vind je een overzicht van de persoonsgegevens die we via cookies verzamelen.

Welke soorten cookies zijn er?

Cookies worden onderverdeeld naargelang hun oorsprong, hun functie en hun levensduur.

Oorsprong

  • Eerstepartij cookies zijn cookies die geplaatst worden door de website die de gebruiker op dat moment bezoekt.
  • Derdepartij cookies zijn cookies die door een derde worden geplaatst op de website die de gebruiker bezoekt (bijv. cookies geplaatst door Google, Facebook of LinkedIn op de Website van Bayard).

Functie

  • Functionele cookies zijn cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. Functionele cookies zijn first-party cookies en zijn noodzakelijk voor de goede technische werking van de website. Functionele cookies kunnen niet geweigerd worden.
  • Niet-functionele cookies zijn cookies die geplaatst worden voor statistische, sociale en commerciële doeleinden. Ze hebben niets te maken met de louter technische ondersteuning van de website. Niet-functionele cookies kunnen first-party of third-party cookies zijn. Hieronder vind je meer uitleg over de verschillende doeleinden van deze niet-functionele cookies:
    • Cookies met statistische doeleinden laten toe om na te gaan welke pagina’s van de website bezocht worden, waar de computer van een gebruiker gelokaliseerd is, …
    • Cookies met marketing doeleinden zorgen ervoor dat advertenties op onze Website relevant zijn voor jou.
    • Cookies met sociale doeleinden maken het de gebruiker mogelijk om de inhoud van de bezochte website via sociale media rechtstreeks te delen met anderen.

Levensduur

  • Permanente cookies: deze cookies blijven op het toestel van de gebruiker aanwezig voor de levensduur van de cookie. Ze worden geactiveerd telkens de gebruiker de website bezoekt die deze cookies heeft geplaatst (bijv. cookies geplaatst door sociale media zoals Twitter, Facebook, Google Analytics …).
  • Sessie cookies: deze cookies laten toe de handelingen van een gebruiker te vereenvoudigen en aan elkaar te linken tijdens een browsersessie. Een browsersessie begint wanneer een gebruiker het browserscherm opent en eindigt wanneer de gebruiker het browserscherm sluit. Sessie cookies worden tijdelijk geplaatst. Zodra de browser wordt afgesloten, worden alle sessie cookies verwijderd.

Welke cookies worden er op de Website gebruikt?

Hieronder vind je een lijst van de belangrijkste cookies die we gebruiken op onze Website en waarvoor ze dienen.

Functionele cookies

Deze cookies kan je niet weigeren via de cookiebanner van Bayard maar je kan ze uitschakelen via de instellingen van je browser. Als je deze uitschakelt via de browser is het mogelijk dat de Website niet naar behoren zal werken.

 

Naam Levensduur Oorsprong Doel
CookieConsent 1 jaar Eerstepartij Slaat de cookiestatus van de gebruiker op voor het huidige domein
PHPSESSID Sessie Eerstepartij Houdt gebruikerssessiestatus voor alle pagina-aanvragen bij.
test_cookie 1 dag doubleclick.net Gebruikt om te controleren of de browser van de gebruiker cookies ondersteunt.
CONSENT 2 jaar google.com Gebruikt om te detecteren of de bezoeker de marketingcategorie in de cookie-banner heeft geaccepteerd. Deze cookie is nodig voor GDPR-naleving van de website.
__cf_bm 1 dag vimeo.com Deze cookie wordt gebruikt om onderscheid te maken tussen mensen en bots. Dit is gunstig voor de website om juiste rapporten over het gebruik van de website te maken.
CONSENT 2 jaar youtube.com Gebruikt om te detecteren of de bezoeker de marketingcategorie in de cookie-banner heeft geaccepteerd. Deze cookie is nodig voor GDPR-naleving van de website.
_GRECAPTCHA 179 dagen google.com Deze cookie wordt gebruikt om onderscheid te maken tussen mensen en bots. Dit is gunstig voor de website, om valide rapporten over het gebruik van hun website te kunnen maken.
rc::a permanent google.com Deze cookie wordt gebruikt om onderscheid te maken tussen mensen en bots. Dit is gunstig voor de website, om valide rapporten over het gebruik van hun website te kunnen maken.
rc::d sessie google.com Deze cookie wordt gebruikt om onderscheid te maken tussen mensen en bots.
rc::c sessie google.com Deze cookie wordt gebruikt om onderscheid te maken tussen mensen en bots.

 

Niet-functionele cookies

Deze cookies kan je weigeren als je op de Website wil surfen.

Naam Levensduur Oorsprong Doel
pll_language 1 jaar Eerstepartij Deze cookie wordt gebruikt om de voorkeurstaal van een bezoeker vast te stellen en stelt de taal van de website indien mogelijk zodanig in.
_ga 2 jaar Eerstepartij Registreert een uniek ID die wordt gebruikt om statistische gegevens te genereren over hoe de bezoeker de website gebruikt.
_gid 1 dag Eerstepartij Registreert een uniek ID die wordt gebruikt om statistische gegevens te genereren over hoe de bezoeker de website gebruikt.
_dc_gtm_UA-# 1 dag Eerstepartij Gebruikt door Google Tag Manager om het laden van een Google Analytics-scripttag te regelen.
_hjSessionUser_# 1 jaar Eerstepartij Verzamelt statistieken over de bezoeken van de gebruiker aan de website, zoals het aantal bezoeken, de gemiddelde tijd die op de website is doorgebracht en welke pagina’s zijn gelezen.
<_hjFirstSeen 1 dag Eerstepartij Deze cookie wordt gebruikt om vast te stellen of de bezoeker de website eerder heeft bezocht, of dat hij of zijn een nieuwe bezoeker is op de website.
_hjIncludedInPageviewSample 1 dag Eerstepartij Gebruikt om te bepalen of de navigatie en interactie van de gebruiker opgenomen zijn in de data-analyse van de website.
_hjSession_# 1 dag Eerstepartij Verzamelt statistieken over de bezoeken van de gebruiker aan de website, zoals het aantal bezoeken, de gemiddelde tijd die op de website is doorgebracht en welke pagina’s zijn gelezen.
_hjAbsoluteSessionInProgress 1 dag Eerstepartij Deze cookie wordt gebruikt om bij te houden hoe vaak een website door verschillende bezoekers wordt bezocht – dit wordt gedaan door de bezoeker een willekeurige ID toe te wijzen, zodat dezelfde bezoeker niet twee keer wordt geteld.
collect Sessie google-analytics.com Gebruikt om gegevens naar Google Analytics te verzenden over het apparaat en het gedrag van de bezoeker. Traceert de bezoeker op verschillende apparaten en marketingkanalen.
_fbp 3 maand Eerstepartij Gebruikt door Facebook om een reeks advertentieproducten te leveren, zoals realtime bieden van externe adverteerders.
_gcl_au 3 maand Eerstepartij Gebruikt door Google AdSense om te experimenteren met de efficiëntie van advertenties op websites die hun services gebruiken.
pagead/landing Sessie doubleclick.net Verzamelt gegevens over bezoekersgedrag van meerdere websites, om meer relevante advertenties weer te geven – Hierdoor kan de website ook het aantal keren dat de bezoeker dezelfde advertentie te zien krijgt beperken.
IDE 1 jaar doubleclick.net Gebruikt door Google DoubleClick om de acties van de websitegebruiker te registreren en te rapporteren na het bekijken of klikken op een van de advertenties van de adverteerder met het doel de effectiviteit van een advertentie te meten en om gerichte advertenties aan de gebruiker te presenteren.
pagead/viewthroughconversion/772247638 Sessie doubleclick.net Het bijhouden van doorkijkconversies kan extra informatie opleveren over de waarde van Ad Exchange-advertenties. Het kan een maatstaf zijn voor het aantal online conversies dat plaatsvond binnen 30 dagen nadat een gebruiker een Ad Exchange-advertentie had gezien, maar er niet op had geklikt. Doorkijkconversies worden bijgehouden via een cookie die op de browser van een gebruiker wordt geplaatst.
tr Session facebook.com Gebruikt door Facebook om een reeks advertentieproducten te leveren, zoals realtime bieden van externe adverteerders.
fr 3 maand facebook.com Gebruikt door Facebook om een reeks advertentieproducten te leveren, zoals realtime bieden van externe adverteerders.
ads/ga-audiences Sessie google.com Gebruikt door Google AdWords om bezoekers die waarschijnlijk zullen converteren naar klanten opnieuw aan te trekken op basis van het on line gedrag van de bezoeker op verschillende websites.
pagead/landing Sessie google.com Verzamelt gegevens over bezoekersgedrag van meerdere websites, om meer relevante advertenties weer te geven – Hierdoor kan de website ook het aantal keren dat de bezoeker dezelfde advertentie te zien krijgt beperken.
pagead/1p-conversion/# Sessie google.com Tracking Cookie voor gerichte reclame. Gebruikt door Google Analytics-diensten.
ytidb::LAST_RESULT_ENTRY_KEY Aanhoudend youtube.com Bewaart de voorkeuren van de videospeler van de gebruiker     met ingesloten YouTube-video
YSC Sessie youtube.com Registreert een unieke ID om statistieken bij te houden van welke video’s van YouTube de gebruiker heeft gezien.
VISITOR_INFO1_LIVE 179 dagen youtube.com Probeert de bandbreedte van gebruikers te schatten op pagina’s met geïntegreerde YouTube-video’s.
_ga_# 2 jaar Eerstepartij Gebruikt door Google Analytics om gegevens te verzamelen over het aantal keren dat een gebruiker de website heeft bezocht, alsook de data van het eerste en meest recente bezoek.
_hjIncludedInSessionSample 1 dag Eerstepartij Registreert gegevens over het website-gedrag van bezoekers. Dit wordt gebruikt voor interne analyse en website-optimalisatie.

 

Andere technologieën

Onder ’cookies’ worden ook soortgelijke technologieën verstaan die bepaalde persoonsgegevens verwerken en die we gebruiken op onze Website. Hier hoort onder andere het gebruik van reCAPTCHA bij waarbij er lokale opslag gebruikt wordt.

reCAPTCHA

Bayard maakt gebruik van Google (invisible) reCAPTCHA om te garanderen dat ingevulde gegevens en verstuurde berichten werden ingevoerd/verstuurd door personen en niet door robots. Automatisch aangemaakte berichten worden geweerd van onze Website.

JavaScript

Vandaag gebruiken bijna alle webpagina’s JavaScript, een standaard-programmeertaal in je webbrowser die wordt gebruikt om specifieke functies mogelijk te maken zoals interactieve kaarten, animaties op een pagina, opladen van bestanden,… Als je JavaScript uitgeschakeld hebt in je browser, dan kan zowel de inhoud als de functionaliteit van de webpagina beperkt of niet beschikbaar zijn.

Bekijk de instructies over hoe je JavaScript kan activeren in de vijf meest gebruikte webbrowsers: https://enable-javascript.com/nl/

 

Informatie over de verwerking van persoonsgegevens

Welke persoonsgegevens verwerken we aan de hand van cookies?

We verzamelen de volgende persoonsgegevens via de vermelde cookies zoals je IP-adres, het type en de taal van je browser, de browsersoftware, het type en het merk van de apparatuur die je gebruikt tijdens de verbinding met onze Websites en apps, de tijd van je websitebezoek en het webadres van waaruit je onze Website bereikte, de pagina’s die je daarop bekijkt, de koppelingen (links) waarop je klikt en de andere acties die je op onze Websites onderneemt.

Doeleinde en rechtmatigheidsgrond

Bayard gebruikt niet-functionele cookies om de Website beter af te stemmen op de behoeften van de gebruiker. Iedere cookie heeft een bepaald doeleinde voor de verwerking.

We verwerken bovenvermelde persoonsgegevens met je toestemming die je geeft bij het aanvaarden van niet-functionele cookies middels de cookiebanner bij een eerste bezoek aan de Website.

Toestemming intrekken en het verwijderen van cookies

Je kan te allen tijde je toestemming intrekken voor alle niet-functionele cookies of een deel ervan via de zwarte button links onderaan de Website.

Als je wil weten welke cookies op je toestel geplaatst zijn of als je die wenst te verwijderen, dan kan je hiervoor de instellingen van je webbrowser gebruiken. Via de links hieronder vind je,

Met wie delen we je gegevens?

We delen bepaalde informatie met Google voor het gebruik van reCAPTHA en Youtube-cookies: informatie over je toestel, locatie (op basis van IP-adres) en je gedrag op de Website.

Verwerking persoonsgegevens in een derde land

Bayard doet beroep op Google als verwerker voor het verwerken van de persoonsgegevens die verzameld worden aan de hand van de cookies ‘Google Analytics’ en Google Recaptcha. De persoonsgegevens worden door Google verwerkt op servers in de Verenigde Staten. Om te verzekeren dat er een passend beschermingsniveau wordt geboden voor de verwerking van persoonsgegevens door Google, hebben we hiermee een overeenkomst afgesloten op basis van de modelovereenkomst goedgekeurd door de Europese Commissie.

Indien je meer informatie wenst over de verwerking van persoonsgegevens in een derde land, neem contact op met Bayard via onderstaande contactgegevens.

Je rechten met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens

Overeenkomstig de privacywetgeving heb je bepaalde rechten met betrekking de verwerking van jouw persoonsgegevens: het recht op informatie en inzage, het recht op rectificatie, het recht op gegevenswissing, het recht op de beperking van de verwerking, recht op overdraagbaarheid van persoonsgegevens, recht van bezwaar en geautomatiseerde individuele besluitvorming. Meer informatie over deze rechten kan je terugvinden in ons privacybeleid.

Je hebt het recht om klacht neer te leggen bij een toezichthoudende autoriteit indien je van mening bent dat de verwerking van jouw persoonsgegevens een inbreuk maakt op de privacywetgeving:

Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA):
Drukpersstraat 35
1000 Brussel
telefoonnummer +32 (0)2 274 48 00
contact@apd-gba.be
Klacht indienen | Gegevensbeschermingsautoriteit

Vlaamse Toezichtcommissie voor de verwerking van persoonsgegevens:
Koning Albert II Laan 15
Brussel 1210
telefoonnummer +32 (0)2 553 20 85
contact@toezichtscommissie.be
Klachtenprocedure VTC | Vlaanderen Intern

Je kan met ons contact opnemen voor meer informatie over de verwerking van je persoonsgegevens of in verband met de uitoefening van je rechten via de volgende gegevens:

  • Via een brief gericht aan BOEKAN NV, Brouwerijstraat 14, 8680 Koekelare;
  • Via een e-mail aan: privacy@boekan.be.
Top