TODY: 24/06/24 / START: 18/09/22 / END: 03/10/22

FAQ

Hoe een waterontharder installeren?

Een waterontharder installeren vereist de nodige kennis en expertise. Daarom kan je jouw waterverzachter best laten installeren door een professionele Bayard Water Expert. Zo ben je zeker van een uitstekende werking en een perfect resultaat.


Plaats waterontharder, kruipruimte, kelder of garage?

In principe kan een waterontharder in iedere ruimte worden geplaatst. De kelder of garage is een ideale locatie om een waterontharder te installeren. Daar staat het apparaat uit het zicht. Een andere populaire plaats voor de installatie van een waterontharder is onder de trap. Een waterontharder plaats je best wel zo dicht mogelijk bij het punt waar de waterleiding de woning binnenkomt juist na de watermeter.

Voordelen van een waterontharder te laten installeren?

De Bayard Water Experts plaatsen jouw waterontharder in normale omstandigheden binnen de 2 uur. Zo blijven de arbeidskosten beperkt en zorgen we voor een totale ontzorging. Een waterontharder installeren vergt de nodige kennis en expertise, hierbij is het belangrijk dat de capaciteit van de ontharder wordt afgesteld op jouw persoonlijke waterverbruik. Bayard stelt zich 100% garant voor een correcte plaatsing.

Nadelen van een waterontharder zelf te installeren?

Indien je ervoor zou kiezen om een waterontharder online te kopen of bij een doe-het-zelfzaak en deze zelf te installeren dan zal je altijd 21% btw betalen. Als je kiest om deze te laten plaatsen door onze Bayard Water Experts en jouw woning is ouder dan 10 jaar dan betaal je slechts 6% btw. Ook zal je indien je niet vertrouwd bent met de plaatsing van een waterontharder er zeker meer dan 2 uur over doen om deze te installeren, tijd die je op een andere manier nuttig zou kunnen spenderen. Bovendien heb je geen recht op garantie bij lekken of schade door een foutieve plaatsing. Kies dus altijd voor een professionele ontzorging, de arbeidskosten van de plaatsing wegen nooit op tegen de mogelijke nadelen van een foute installatie.

Hoe gaan onze Bayard Water Experts te werk bij de installatie van jouw waterontharder?

Eerst zal onze Bayad Water Expert samen met jou de locatie bepalen voor de installatie van jouw Bayard waterontharder. Hierbij wordt rekening gehouden met de plaats waar het leidingwater jouw woning binnenkomt. Deze locatie moet makkelijk bereikbaar zijn zodat je zelf de computer kan bedienen en zout kan bijvullen wanneer nodig. Ook wordt de stroom en afvoervoorziening gecontroleerd. Nadien wordt er een waterdruk drukregelaar geïnstalleerd zodat het water niet onder een te hoge druk jouw waterontharder binnenkomt. Deze regelaar komt na de waterteller en voor de waterverzachter. Het water zal op deze manier met een maximale druk van 4,5bar jouw waterontharder binnenkomen. Nadien wordt de bypass geinstalleerd. De Bypass zorgt ervoor dat je steeds water kan gebruiken zonder dat het door de ontharder moet passeren. Dit kan handig zijn om het zwembad of de vijver te vullen. Ten slotte wordt de waterontharder geïnstalleerd met de correcte invoer/afvoer aansluitingen.

Eens de installatie voltooid is, wordt de waterhardheid gemeten en op basis hiervan zal de waterverzachter worden ingesteld, rekening houdende met jouw persoonlijke waterverbruik. Tenslotte wordt het reservoir gevuld met zout.

Ter controle wordt nogmaals de waterhardheid gemeten, deze keer aan een kraan die na de installatie van de waterverzachter zit. Zo wordt de installatie afgerond en is jouw Bayard waterverzachter klaar om jou van aangenaam zacht en ontkalkt water te voorzien. Heb je nog vragen over de installatie of wens je een afspraak te maken voor de installatie van jouw waterontharder, aarzel niet om ons te contacteren!


Offerte aanvragen Bayard waterontharders
Top