TODY: 24/06/24 / START: 18/09/22 / END: 03/10/22

Jozefien uit De Pinte

In Juni werd de meiboom op het dak van onze nieuwe woning geplaatst. Een prachtig ritueel om de sprint richting afwerking in te zetten. Wij zijn een gezin van 4 en ruilden onze gerenoveerde woning in voor ons eigen bouwproject. Tien jaar hebben we genoten van de stadsdrukte en de gezelligheid van Gent. Maar aan de lokroep van het kalmere platteland en vooral de mogelijkheid om zelf je huis te tekenen? Daar konden we niet weerstaan.

De ideale oplossing

Bij zo’n project komt heel wat kijken. Een checklist van jewelste, maar ik mag eerlijk toegeven dat een waterontharder daar nooit aan het lijstje ontbrak. Hoezo? Ons eerste huis werd goed, maar ook wel binnen een korte tijdspanne gerenoveerd. Al het noodzakelijke werd aangepakt. Na verloop van tijd stoot je wel op wat zaken. Zo werden de kranen meermaals vervangen, overleefde onze koffiezet en waterkoker het niet, merk je sporen in de douchebak en de wastafels,... In onze verkenningsronde bij loodgieters en sanitaire groothandels, werd een waterverzachter ook steevast aangeraden.

Al doende leert men, en we konden met onze ervaring ook niet langer ontkennen dat kalkaanslag een erg vervelend fenomeen en vooral een kostelijke boosdoener is. Via vrienden kwamen we in contact met Bayard. We kregen de keuze tussen een hydraulische en een elektrische waterontharder en opteerden op basis van onze gezinssamenstelling & waterverbruik, uiteindelijk voor de Lucida. Elk jaar komt Bayard opnieuw bij ons langs voor een watertest, een onderhoud en wordt het nodige zout op vaste momenten geleverd. De waterkoker, kranen én koffiezet…? Die zijn zijn sindsdien nog steeds dezelfde.

Top