TODY: 24/05/24 / START: 18/09/22 / END: 03/10/22

FAQ

Is water ontharden geen taak van de watermaatschappijen?

De onduidelijkheid omtrent ontharden en zacht water is ontstaan op het ogenblik dat ook de watermaatschappijen moesten erkennen dat hard water uit den boze was voor alle sanitaire installaties en het comfort van de klanten. Dit heeft er hen toe aangezet om ook in te spelen op de markt door te beginnen met het stadswater deels te ontharden.

De wetgever bepaalt dat het door de watermaatschappijen geleverde stadswater een minimum hardheid van 15°F moet hebben. In tegenstelling tot wat door sommigen gezegd wordt, is water vanaf 15°F hard water dat behandeld moet worden indien de klant de nadelen van hard water niet wenst te ervaren. Dat is dan ook de reden waarom 99% van onze klanten er voor kiezen om de ontharder te laten staan na de deelontharding door de watermaatschappijen.

Enkel de waterbehandelingsfirma’s mogen het stadswater verzachten onder de 15°F. Om zeker te zijn dat je geen nadelige gevolgen zult hebben van kalkaanslag is de ideale hardheid om en bij de 7°F. Pas dan ervaart men alle voordelen van zacht water en niet de nadelen.


Ontdek de waterhardheid in jouw regio Voordelen en nadelen waterontharder


Top